Chefen

xxx april kl 19.00
Stadsteatern, Skövde Kulturhus

Produktionen är en samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern med urpremiär vid Kulturhuset Stadsteatern.

Ett komiskt och mörkt kontorsdrama om våra innersta begär
Den nyblivna mellanchefen Jenny längtar efter något omstörtande. Hon vill driva igenom storslagna visioner på det stora företaget. Men snart sugs hon in i nästintill obegripliga maktspel i den stenhårda chefshierarki som råder. Likt en blodig maffia släntrar cheferna mellan lunchrestaurangen och mötesrummen. Och ur företagets dunkla djup bubblar känslokladd, kött och tjafs upp som inte alls ryms i de mallar och system som hon ska jobba efter.

Vad den duktiga mellanchefen Jenny dessutom inte anar – är att hon själv på ett snuskigt, smutsigt sätt ska bli orsak till sin egen undergång.

– Jag har alltid intresserat mig för att undersöka makt, begär och hierarkier i mitt skrivande, säger Malin Axelsson. Jag är besatt av de teatrala dimensionerna. På en arbetsplats får vi roller att spela, och till och med manus i form av mallar och styrdokument. Hur makten tar form i språket kan jag heller inte sluta tänka på – hur ett maktsystem kan få tillsynes helt oförargliga ord och uttryck att förvandlas till skarpladdade vapen. Det är underlag till stor komedi, och den djupaste tragedi.
 
Malin Axelsson är dramatiker, regissör och prosaförfattare. På Sveriges Radio Drama har hon bl.a. skrivit och regisserat succé-serierna Cheferna och Kraschen. Hennes stora genombrott som teaterdramatiker var Jösses flickor – återkomsten där hon bearbetade och skrev den nya akten Stålflikkan till klassikern för Stockholms Stadsteater 2005. Som konstnärlig ledare för ung scen/öst skapade hon hyllade föreställningar och 2015 debuterade hon med kritikerrosade romanen Anropa, som året därpå erhöll Mare Kandre-priset. Den 16 december 2019 släpptes andra säsongen av dramakomediserien Cheferna i podden P1 drama.

MEDVERKANDE: Frida Hallgren, Angelika Prick, Mattias Silvell, Caroline Rauf och Anders Johannisson
PRODUKTION:
Av och regi: Malin Axelsson
Scenografi och kostym: Zofi Lagerman
Ljus: Sofie Gynning
Ljud: Philippe Bokmaar
Mask: Carina Saxenberg
Musik: Elize Arvefjord

Chefen
Chefen

Chefen

Chefen

Chefen

Chefen

Chefen

Chefen

Skövde Stadsteater, Skövde Kulturhus

Biljettförsäljning

Informationsdisken i Kulturhuset

Trädgårdsgatan 9, 541 30 SKÖVDE

  0500 – 49 80 99

Öppet

Mån – tors kl 11 – 13, 14 – 19,
Fre 11 – 13, 14 – 18,
Lör- och söndagar kl 13 – 16

Biljettkassan har alltid öppet två timmar innan föreställning

 

Turistbyrån

  0500 – 44 66 88

Regionens Hus på Stationsgatan 3B.

Helgfria vardagar 10-16,
Röda dagar och helger stängt from 23 dec-6 jan.
Söndag stängt

 

Ge bort en upplevelse!

Varför inte glädja någon med ett presentkort laddat med teaterupplevelser?

Riksteatern Skövdes presentkort finns att köpa i Informationsdisken, Skövde Kulturhus.
Beloppet är valfritt och presentkortet kan lösas in hos våra biljettombud.

Kontakta Informationsdisken